Üzletépítési tanácsadás


Ha szükséged volt bankhitelre, akkor biztosan írtál már üzleti tervet, ha nem, akkor is hallottál már róla. Nagyon hasznos dolog, ha a vállalkozásod konkrét, száraz adatait vagy kénytelen megmutatni, viszont emberi fogyasztásra gyakorlatilag alkalmatlan.

Az üzleti modell viszont pont arra jó, hogy nagyon egyszerűen, szemléletesen megmutassa a vállalkozásod működését. A végtermék nem egy több száz oldalas dokumentum, hanem egy csomagolópapír méretű „kép”. Ezt kitéve a faladra, minden nap láthatod, átnézheted a teljes folyamatot. Az egymásra épülő részek közötti kapcsolatok segítségével pedig rá tudsz fókuszálni az igazi problémákra.

Ha szeretnéd bemutatni a vállalkozásodat egy laikusnak, egy új alkalmazottnak, egy befektetőnek, a céged működésének megértése az üzleti modell segítségével pofon egyszerű lesz.

Az üzleti modell építés folyamata

Amikor megkérdezek egy vállalkozót, hogy mivel is foglalkozik, legtöbbször nehezen megfejthető válaszokat kapok. Vérmérsékletüktől függően vagy nagyon leegyszerűsítve, vagy a részletekbe menően, hosszan magyarázzák, hogy mi is a bizniszük. A modell felállításával közösen veled ezt fogjuk rendbe tenni.

  • Első lépésként kielemezzük a vállalkozásod üzleti és stratégiai alapjait. Meghatározzuk a személyes és üzleti céljaidat, a vállalkozásod küldetését, értékrendjét, feltérképezzük a Te saját, valamit a vállalkozásod erősségeit, gyengeségeit, lehetőségeit, megvizsgáljuk a vállalkozás környezetét.

  • Ezt követően felépítjük a jelenlegi működésed üzleti modelljét, vagyis elkészítjük azt az átlátható modellt, ami a későbbiekben segítheti a hiányok és a fejlesztési lehetőségek feltárását. Azzal kezdünk, hogy nagyon pontosan meghatározzuk a célcsoportodat, majd azt a problémát, amire a terméked, vagy szolgáltatásod értékajánlata ezeknek az embereknek megoldást nyújt.

  • A fentiek ismeretében elemezzük ki az értékesítési csatornáidat, ügyfélkapcsoltaidat, erőforrásaidat, feltérképezzük a partnereidet, tevékenységeidet, a bevételi forrásaidat és költség stuktúrádat.

Kattints az AJÁNLATOT KÉREK nyomógombra, ez még nem kötelez semmire! Hamarosan felveszem veled a kapcsolatot, és egy beszélgetést követően fogok tudni pontos árat, vállalási határidőt mondani.